Министерката за одбрана Радмила Шекеринска со уникатно објаснување зошто цел месец по почетокот на вакцинацијата против Ковид-19 во повеќе земји од тоа во Македонија сè уште абер нема.

„Она што го правевме како држава е да се трудиме да ги добиеме вакцините, без притоа некој да каже дека ние нудиме наше население за тестирање… Оти, вие можете да замислите што ќе се случеше да објавевме пред неколку месеци ‘еве ќе имаме вакцини, ама кај нас ќе се прават дел од тестовите’… Тоа не го направивме затоа што сакавме да прифатиме практично завршен период на тестирање“, изјави Шекеринска во гостувањето во „Дневникот“ на ТВ Сител.