Пратеникот на ПЦЕРМ Самка Ибраимовски за неговиот политички конкурент Амди Бајрам смета дека веќе не кока кола туку обична дестилирана вода и дека нема храброст да се кандидира за претседател на државата.

Ибраимовски денеска најави дека нема да дадат поддршка за кандидатот на СДСМ туку дека ќе излезат со свој кандидат и дека е многу веројатно тој да се кандиддира. На тој начин вели пратеникот ќе се види колкава поддршка има кај ромската популација.

Целата изјава на пратеникот Самка Ибраимовски можете да ја погледнете тука.