За Фросина Ременски која е новоосомничена во случајот „Рекет“ се преземени мерки на претпазливост односно одземање на пасош, забрана за напуштање на престојувалиште, и еднаш неделно да се јавуваат во судот.

Другата осомничена пак, Јасна Мандиќ е одредена мерка куќен притвор