Поранешниот премиер Зоран Заев како да беше пророк со изјавата пред две години и немањето на леб во Македонија.

Позната е неговата изјава дека ЕУ и НАТО не се мачкаат на леб но носат леб“.

Некои од граѓаните велат абе тоа не се мачка на леб. НАТО и ЕУ не се мачкаат на леб ама носат леб за дома за да имаме повеќе пари во секое семејство за да имаме квалитетна инфраструктура.Затоа сите земји се борат да станат членки-говореше Заев.