Барањето на обвинителството за мерка притвор за сите осудени во случајот „Монструм“ е уважено од Судот.

Притворот ќе биде во сила до правосилност на пресудата.

Инаку претходно Основниот кривичен суд ја објави пресудата за случајот „Монструм“ за петкратното убиство кај „Смилковското езеро“.