Здружението на ветерани на фудбалскиот клуб Реал Мадрид го контактирале Предраг Спасиќ, поранешен фудбалер на тој клуб, по неговите молби за помош.

Спасиќ кој во кариерата настапуваше за Раднички од Крагуевац, Партизан, Реал Мадрид, Осасуна е во тешка ситуација.

Кон крајот на 2022 година во интервју за шпански „Релево“ зборуваше за тешката финансиска состојба.

„Ми треба помош во економска смисла. Живеам од ден на ден, во тешка ситуација сум. Треба да си силен за да надминеш се“, рече Спасиќ.

Во Реал мина една сезона во која одигра 22 натпревари, а за време на фудбалската пензија наиде на финансиски проблеми откако вложи пари во проект кој пропадна.

„Кога ја завршив кариерата, се вратив во Србија во 1996 година и потоа почнаа моите проблеми. Компанијата во која инвестирав пропадна и после тоа бев во тешка ситуација. Морав да барам друга работа за да можам да живеам нормално. Некои работа која не можев ни да замислам дека ќе ја работам – како магационер во фирма .Живеам од работа за која ме плаќаат 400 евра месечно. Имаше и депресија, но кога се вратив во Србија имав пријатели кои отидоа излезе до мене и со помош на луѓе во медицината успеав да излезам“