Претседателот на СДСМ Зоран Заев на денешната дебата на општо изненадување најави дека во скоро време ќе го реши и проблемот со црквата. Тој објасни дека се подготвува атмосфера да се реши ова прашање. Мицкоски беше изненаден од оваа најава на Заев