Во официјални прилики го користам името Република Северна Македонија но не можам да се навикнам, изјави претседателот Стево Пендаровски во интервју за Канал 5.

Но, не сум приметил дека некои од политичарите дека баше лесно го изговараат. Освен Зоран Заев, тој нема никаков проблем со тоа-изјави шефот на државата.