Aлександар Пандов од Патриотскиот интситут на ВМРО-ДПМНЕ го прашува министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски зошто уште не се поднел оставка, особено откако обвинителката Рускоска рече дека уште сабота напладне го информирала дека Мијалков планира да избега.

Оливер што чекаш бе, што не си дадеш оставка? Лично Рускоска посведочи дека уште во сабота на пладне ти се јавила да те информира дека Сашо ќе бега, за да ти дури во недела навечер констатираш дека ти избегнал!