Група од 48 илегални мигранти од Бангладеш, откриена е вчера околу 23,30 часот, кај Сува река, село Костурино, Струмичко, од страна на полициски службеници од СВР Струмица.

Како што информираше портпаролката на струмичката полиција, Хризантема Рендевска, акцијата била спроведена во координација со Регионален центар „Исток“ и Регионален центар „Југ“,

Мигрантите се пренесени во Привремениот транзитен центар во Гевгелија.