Бујар Османи, министерот за надворешни работи е вечерва гостин во „Клик Плус“ на ТВ21. Зборуваме за бугарското вето, најновото денеска на самитот во Луксембург.

Меѓутоа Османи кажа дека не може Бугарија да не блокира толку колку што ние сме упорни да успее процесот.

„Нема алтернатива. Тоа е шина која води кон еден правец, прашање е на време кога, но јас мислам дека тие не можат да нѐ блокираат, колку што ние сме упорни во процесот“, вели Османи.