Договорот од Преспа е историски компромис кој ќе отстрани голем товар и камен на иднинте генерации и ќе го издржи тестот на врмето и историјата, истакна вицепремиерот Бујар Османи на денешната расправа во МАНУ за уставните измени.

Според него, не е мала работа што Македонија ќе има затворени спорови со сите соседи иако не се сите среќни поради тоа.