Вкупно 40 учесници и над 20 предавачи од Македонија, Европа и светот ќе бидат дел од 10-та Школа за млади лидери, што по иницијатива на Претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов, се одржува од 11 до 22 февруари во Струга.

На свеченото отворање на десеттата Школа за млади лидери на 11 февруари 2019 година, во Струга, покрај претседателот Иванов, се обрати и д-р Талал Абу-Газалех, претседател на Tag-org, глобалната организација за професионални услуги и едукација.

Во фокусот на 10. Школа за млади лидери се предизвиците на 4-та индустриска револуција.

Одблиску со Школата за млади лидери 2019 на претседателот Иванов

Вкупно 40 учесници и дваесетина реномирани предавачи од врвни образовни и професионални институции се дел од десеттата по ред Школа за млади лидери, лична иницијатива на претседателот Иванов, што од 11 до 22 февруари се одржува во Струга. Програмата на годинешната школата e фокусирана на предизвиците на 4. индустриска револуција.#МладиЛидери19 #YoungLeaders19

Gepostet von Иванов Школа за млади лидери | Ivanov School for Young Leaders am Samstag, 16. Februar 2019