Потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ Александар Николоски при денешната посета на  Прилеп нагласи дека во градот промените се случуваат. Тој со градоначалникот Јовчески направи увид на плоштадот каде ќе има голема инвестиција од 25 милиони денари.

Во услови на криза градоначалниците на ВМРО-ДПННЕ успеваат да реализираат проекти за граѓаните-нагласи за време на посетата Николоски.