Министерството за здравство соопшти дека денеска до 13 часот МРП вакцина примиле 23 деца.

Досега се вакцинирани 1.102 деца. Во моментов нема нови потврдени случаи на новозаболени лица од морбили (мали сипаници), инфомираат од Министерството и апелираат до сите родители да ги вакцинираат своите деца. МРП вакцината е висококвалитетна, производител е компанијата Глаксо Смит Клајн од Белгија.

Вакциналните пунтови во поликлиниките „Букурешт”, „Бит Пазар” и „Јане Сандански”, од утре ќе работат во две смени, од 07:30 до 19 часо