Неколку илјади американски војници среде епидемијата од корона вирусот дојдоа во Германија.Тие веќе неколку недели во групи слетуваат во Хамбург а оттаму се упатуваат во една од најголемите бази во Европа.

На видеото кое беше објавено на социјалните мрежи е гледа како војниците по слетувањето не носат никакви маски и опуштено се качуваат во автобусите.  Коментарите се зошто за нив не важат посебните мерки како во секаде низ Европа.