Светската здравствена организација овозможи следење на бројот на заразени од корона вирусот низ светот во реално време. На листата ги има сите земји каде што има заразени и починати меѓу кои и Македонија која засега има две жртви.

На светско ниво е Кина, а потоа Италија и САД.