Социјалните мрежи се полни со коментари и шеги за поздравот на премиерот Заев кон претседателот на Франција.

Заев кој инаку е познат по „знаењето“ на јазици овој пат се обиде и на француски па тоа изгледаше вака.

Мерсу буку мисје президент, тенкју, благодарам отпоздрави Заев со карактеристичното фаќање за срцето.