На јутјуб се појавија снимки на кои се слуша како глас кој наликува на познатиот бизнисмен кој е сведок во “Рекет“, но и обвинет во случај на СЈО, како бара контакт со Вице Заев и се заканува ако не се заврши работата дека ќе крварат сите. Според она што се слуша од материјалот поставен на Јутјуб, се заканува дека доколку не дојде до договор ќе „бомбардира“ со материјали
од Бугарија како Ким Јонг.

Шефе, ако не се смири топката дај да пробаме и да направиме некакво смирување и нешто со ВМРО ДПМНЕ, они двајца со некакви двајца наши медијатори, странски, да се закопаат секирите сите, привидно да се глуми правда, они ќе изгубат,кај и да е ВМРО ќе дојдат.