Премиерот Зоран Заев ќе биде повикан како сведок во случајот „Таргет-тврдина“. Ова ќе биде на барање на Обвинителството на што Судот рече дека ќе се обидат да обезбедат негово присуство.

Денеска во случајот сведочеше поранешниот разузнувач Зоран Верушевски кој даде нејасни одовори за тоа што мислел за минатото сведочење за тоа дека материјалите по неговото апсење биле модифцирани и компромитирани.