Македонија ја очекуваат години на реформи, развој, владеење на право, години на бескомпромисна борба против криминалот и корупцијата, рече од собраниската говорница претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски.

Оние егзибиционисти кои се во отсуство на идеја, понижуваат и омаловажуваат а истите тие имаа можност да застанат позади нашата политика, онаа која ја гласаа половина милион наши граѓани, Македонци, Турци, Албанци, Роми од различни етнички припадности во Македонија, истакна Мицкоски