Пратеникот Никола Мицевски го коментираше најновиот извештај на Фридом хаус кој констатираше назадување на Македонија.

Според Мицевски т.н “Европски фронт” ветуваше европска Македонија со европски вредности, а испорача ,,Цикличен хибрид” во Македонија.