Владимир Милчин во вчерашната емисија „Заспиј ако можеш“ направи споредба меѓу премиерот Димитар Ковачевски и претседателот Стево Пендаровски. Поранешниот прв човек на фондацијата „Отворено општество“ смета дека не е можно тие двајца да се спроведуваат.

Не мислам дека ставовите им се исти.Ковачевски е тотално бос политичар, Пендаровски нешто знае.Има разлика тука. Тоа не е оправдување, ама да не ги изедначуваме-објасни Милчин.