Режисерот и поранешен прв човек на Фондацијата Отворено Општество во земјава, Владимир Милчин го прашува она што и повеќето Македонци се прашуваат – зошто не се бара реципроцитет за вметнувањето на бугарското малцинство во Уставот?

Бугарија бара да го смениме уставот за да ги впишеме Бугарите. А зошто не побараме реципроцитет: Бугарија да го смени уставот и да ги впише Македонците? Ќе прифатиме дека нивниот устав е божја заповед?, прашува тој.