Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски на денешниот собир Обнова на Македонија, што се одржа во салата „Јане Сандански“ во Скопје, порача дека идната Влада на ВМРО-ДПМНЕ во 4-годишниот мандат ќе вложи не помалку од една милијарда евра за заштита на животната средина.

Да ни дишат најмилите чист воздух. Проекти во енергетската ефикасност и брза, експресна гасификација на Македонија. И не можам да ви ветам дека дека веднаш ќе почне да дува чист аплски воздух, тоа е невозможно. Но можам да ви ветам најмалку педесетина проценти почист амбиентален воздух.