ВМРО-ДПМНЕ е стеблото, ВМРО-ДПМНЕ е покривката која обединува луѓе. ВМРО-ДПМНЕ е на вистинските патеки, а запаметете 16-ти јуни е она што сите го очекуваат. Бидете трпеливи.

Ова на Фејсбук го напиша лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски пред она што партијата ќе го соопшти задутре а за кое сите се во очекување.