Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски на фејсбук напиша:

ОСТАВКА НА ЗАЕВ, СЛОБОДА НА НАРОДОТ!

Протест сега, за да не биде предоцна!

Има работи кои се свети, има нешта кои не се предмет на пазарење. Премногу молчевме!

Премногу бевме со наведната глава, но сега е времето кога треба да ја кренеме главата и да кажеме доста е! Време е Македонците повторно да се борат и изборат за својте правдини!

Се наоѓаме во историски моменти и, или ќе покажеме дека заслужуваме држава, или ќе нѐ нема.

Протести во Куманово, Тетово, Велес, Кавадарци, Прилеп, Битола и Охрид! Се гледаме на улиците во 18 часот!

Срамот на Заев да не дозволиме да биде и колективен срам.

п.с. Заштитете се, носете маска, држете растојание.

ОСТАВКА НА ЗАЕВ, СЛОБОДА НА НАРОДОТ!

Протест сега, за да не биде предоцна!

Има работи кои се свети, има нешта кои не…

Posted by Hristijan Mickoski on Friday, November 27, 2020