Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски, во Кавадарци каде ги презентира мерките кој тој самиот ги презентираше вчера, беше запрашан дали очекува во среда собранието да биде распуштено.

Прашање: Очекувате ли оваа недела да биде распуштено македонското Собрание?

Да во среда очекувам да биде распуштено македонското Собрание. Како што се договоривме на оној состанок кај претседателот на државата, господинот Пендаровски. Очекувам сите политичари да си стојат на договореното, одговори Мицкоски.