Очигледно е дека Заев лажел. Договорот со Бугарија не решил проблеми, туку создава нови проблеми и сега се бараат од Македонија нови отстапки и затоа сметаме дека не треба да се крие од јавноста што се преговара, туку да се соопшти на медиумите и на граѓаните кои се анексите коишто Софија инсистира да бидат дел од преговарачката рамка на Македонија со ЕУ, напиша на Фејсбук, лидерот на ВМРО ДПМНЕ, Христијан Мицкоски.