Да си ги вратиме децата од надвор, да ги наполниме улиците и домовите. Се обврзуваме на чесна работа до последниот атом енергија, истакна вечерва пред Кавадарчани лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски.

Доста ни ја газеа честа и достоинството. Македонецот е решен да се бори за Македонија онаква каква што сите заслужуваме да ја имаме, порача Мицкоски од Кавадарци.