Конечно мораме да им дадеме предност на оние кандидати што се најквалитетни но тоа не значи дека одредени луѓе по некоја линија во овој момент се поврзани со одреден функционер треба да бидат дискриминирани и да немаат пристап до работа, смета министерот за информатичко општество Дамајан Манчевски.

Според него ова се поединечни случаи и дека доколку се јави било каков сомнеж за злоупотреба веднаш ќе биде реагирано.