Вчерашниот ден може да биде еклатантен пример за тоа во какво општетсво живееме. И таа слика и опачина се најде во сите ударни вести на македонските медиуми.

Македонија е пример за тоа како треба да функционираат државите, изјави меѓу другото новата американска амбасадорка Кејт Брнс на маргините на економскиот форум „Економист“.

И оваа нејзина изјава ја пренесоа сите медиуми.

Но, исто така, медиумите пренесоа уште една вест во знакот на почетокот на новата академска година.

Седумдесет проценти од студентите во државата сакаат да заминат од Македонија – беше привлечната најава на медиумите.

Такво ни е општеството меѓу убавите дипломатски фалби и суровата реалност.