Портпаролот на СДСМ, Костадин Костадинов нагласува дека извештајот на Европската комисија потврдил дека Македонија за само две години од зарбена држава станала светол пример на Балканот.

Успехот во реформскиот процес е признаен и соодветно вреднуван-нагласува портпаролот.