Пратеникот Коста Костадинов е дел од новото издание на „30 прашања со” што го објави денеска СДСМ. Најдобар пријател на портпаролот на партијата е неговата девојка, а омилена телевизиска серија му е „Хаус оф кардс“ која ја гледа со добро оладена чашка струмичка мастика.