Министерот за земјоделство Љупчо Николовски, намерно или ненамерно го откри идентитетот на полицаецот од Граничниот премин Деве Баир кон кого бугарските граѓани се однесуваа агресивно.За името на овој полицаец претседателот на бугарската фондација „Македонија“ Виктор Стојанов нудеше 200 евра.

Горд сум на професионалноста на сите полициски службеници на граничниот премин Деве Баир и на мојот другар Дарко-напиша министерот.