Опозицијата е убедена дека измените на Кривичниот законик кои веќе стапија во сила се напревени исклучиво за потребите на власта која си прави терен за заминување.

ВМРО-ДПМНЕ е голема партија со свои јасни ставови. Измените на КЗ се за амнестија на власта, обид да се спасат од одговорност, 6 години ја водат државата во криминал, корупција и сиромаштија и за тоа ќе одговараат-објаснува портпаролот Наум Стоилковски.