Фотографијата од спроведувањето на пописот во домот на Али Ахмети, каде во позадина се гледа продолжен кабел, ги разгори коментарите дека и лидерот на ДУИ не плаќа струја.

Но, според него, сè е регуларно и по прописи.

Сè е проверено и контролирано од ЕВН, тврди Ахмети во интервјуто направено во неговиот дом, а кое ќе се прикажува вечерва на ТВ21.