Еврокомесарот Јоханес Хан побара од земјите членки на Европската Унија да почнат преговори со Македонија и со Албанија во октомври.

Северна Македонија и Албанија испорачаа, сега е крајно време земјите-членки да го испорачаат своето напиша еврокомесарот на Твитер.