Лидерите на ЕУ не успеаја да ја исполнат својата посветеност за отворање на преговори за пристапување со Северна Македонија и Албанија на Европскиот совет, напиша пред малку на „Твитер“ еврокомесарот Јоханес Хан.

Ова е екстремно разочарувачки. ЕУ и земјите членки сега треба да разјаснат колку е сериозна нивната заложба за интеграцијата Западен Балкан, напиша Хан.