Претседателот на собраниската Комисија за европски прашања, Артан Груби, соопшти дека поради преголеми други обврски нема да биде во можност да учествува во работата на Комисијата за селекција и избор на работници од Управата за безбедност и контраразузнавање.

На денешната седница на Комисијата за надзор над работата на Управата за безбедност и контраразузнавање и на Агенцијата за разузнавање, пратеникот на ДУИ, Груби, заедно со пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ, Трајко Димков, беше предложен да учествува во работата на тоа тело.

Во врска со заклучокот на Комисијата во кој сум предложен да учествувам во работата на Комисијата за селекција и избор на работници од Управата за безбедност и контраразузнавање,  поради преголеми други обврски Ве известувам дека не сум во можност да учествувам во работата на оваа Комисија – се наведува во писмото на Груби до претседателот на Собранието и до претседателот на собраниската Комисија за надзор над работата на Управата за безбедност и контраразузнавање и на Агенцијата за разузнавање.

Комисијата денеска ги избра членовите Димков и Груби кои, како што рече претседателот на Комисијата Трајко Вељаноски, се предложени по претходна консултација со политичките партии.