Артан Груби нагласува дека гласовите од ДУИ на заедничкиот кандидат Стево Пендаровски му донеле најмалку 50.000 гласови. Тој не се согласува дека Албанците излегле во помал број на овие избори.

Нашите гласови беа пресудни за победата. Задоволен сум од работата на министрите на ДУИ, како и од пратеничката група и градоначалниците. Тоа се виде од резултатите на изборите-изјави пратеникот за „Топ Тема“ на Телма