ВМРО-ДПМНЕ во 2010 година набави 25 возила, Заевистан нема набавено ништо од противпожарна опрема освен лимузини за функционерите, порачува Влатко Ѓорчев од ВМРО-ДПМНЕ.

Во продолжение следува неговиот Фејсбук статус:

Во 2010 година Владата на Република Македонијa набави 25 возила:

– 15 пожарни за урбана средина

– 10 специјализирани за шумски пожари

– 3 авиони “Ер Трактор”

Плус, “Ден на дрвото” со преку 80 милиони засадени дрвца. Беа набавени 70 (седумдесет) НОВИ возила за прва помош. Минатата година Струмица доби 1 (ЕДНО) половно возило. И толку.

Заевистан нема набавено НИШТО, освен лимузини за функционерите. Буквално пустош и пепел.