На денешната прес-конференција министерот за здравство, Венко Филипче информираше дека со Фајзер потпишан е договор за тајност на одредени информации и капацитетите, кои тие сакаат да ги споделат.

Се уште се чека на крајни и дефинитивни одговори, иницијалните е дека ние сме мал пазар и дека можеме да очекуваме директна количина од нив веќе во втората половина на 2021 година, а од Астра Зенека се уште немаме дефинитивен одговор, рече Филипче.