Скоро цела минута со наведната глава стоеше маршалот Јосип Броз Тито пред гробот на Гоце Делчев во црквата „Свети Спас” во Скопје. Потоа се исправи и порача Слава на херојот.

Веројатно судбината сакала да заминат на ист ден 4 мај едниот во 1903, другиот 1980 година.