Националните интереси, правда за неправедно прогонетите и нормална држава за нашите деца беа/се мои приоритети. Пратеничката фотеља боде кога политичката прагма станува поважна од моралот. Затоа, го напуштам Собранието на Република Македонија, а на колегите од Коалицијата „За обнова на Македонија“ им посакувам истрајност, доследност, мудрост, којашто сум сигурен дека ја имаат, напиша Игор Дурловски.

Тоа што го зборував не можам да го направам, но сега нема да зборувам а ќе продолжам да го правам!
Останувам доследен на моите поддржувачи и нивниот глас, напиша Дурловски на Фејсбук.

Националните интереси, правда за неправедно прогонетите и нормална држава за нашите деца беа/се мои приоритети….

Posted by Igor Durlovski on Thursday, October 22, 2020