Доктор Милена Стевановиќ бара од граѓаните да бидат дисциплинирани во спроведувањето на мерките бидејќи само така може да го победиме вирусот.Таа апелира да се издржи бидејќи се работи за самите нас но и за нашите семејства.

Мораме да издржиме, заради нас, заради вас, заради нашите и ваши семејства. Граѓаните мора да ни помогнат. Дисциплината со почитувањето на мерките сега ни е најмногу потребна.“, апелира директорката на Инфективната клиника Милена Стевановиќ