На средбата помеѓу претседателот на Србија Александар Вучиќ и Милован Додик една од темите беше и Македонија.

-Јас тоа прашање ќе го поставам на секое место, а тоа е кои права имаат 28 проценти Срби во Црна Гора, а кои права имаат 25,3 проценти Албанци во Северна Македонија, кажа Вучиќ.

Додик пак изјави дека „Српската православна црква е нападната во Македонија и во Црна Гора, но Република Српска и дава поддршка.