Осврнувајќи се на прашањето поврзано со обвинувањата за корупција министерот Димитров за „Алсат М“ истакна „нема земја која нема корупција, објективно на добар пат сме, оценката од Извештајот на ЕК, од Извештајот на СД за човекови права итн.

Тоа го велат и пресудите за нападот и судењата за бивши и актуелни функционери. Ја имаме Комисијата за борба против корупција која отвори 300 случаи а затвори 30. Го имаме СЈО, еден нов капацитет што треба да го сочуваме и најважно – имаме јавност што не трпи глупости.”