Пропуштаме како партија да имаме добар изборен процес во кој сите поранешни претседатели ќе излезат со јасен став дека трката е отворена и дека секој член има право да го изрази својот став за фер и отворен процес без да фаворизираме никого.

Тој елемент можеби недостасува, дека ниту еден од лидерите ниту партиски членови не застанува позади никого, искрен е кандидатот за нов претседател на СДСМ, Јован Деспотовски.

@republika.onlineЈован Деспотовски

♬ original sound – Republika online

Во политиката впечаток е се.Поддршката или перцепцијата за поддршката за некој од кандидатите создава и позтивна реакција кај луѓето, но и негативна реакција. Овие избори не треба да се претворат во референдум „за“ или „против“ туку да бидат аргументи, начин програма.Мора да имаме позитивен пристап-објаснува Деспотовски во интервјуто за „Република“ кое ќе биде објавено во сабота.