Ознака: Јован Деспотовски
Македонија

Деспотовски: Никој не треба да се „вознемирува“ од зборовите на членството и од критиките на луѓето

пред 3 недели
Македонија

Деспотовски: Лажна е дилемата ако некој не е функционер не може да даде придонес во партијата

пред 1 месец
Интервју со кандидатот за претседател

Деспотовски: Верувам дека следниот претседател на СДСМ ќе биде мандатар на некоја идна влада

пред 1 месец
Македонија

Деспотовски: Изборите во СДСМ не треба да се претворат во референдум „за“ или „против“

пред 1 месец
Економија

Деспотовски: Во зоните годинава креирани над 1100 работни места

пред 11 мес.
Економија

Избрани 16 решенија од над 500 пријави на јавниот повик КРЕАТОН за справување со Ковид-19

пред 4 години
Прес-конференција на Премиерот Зоран Заев и директорот на Фондот за иновации, Јован Деспотовски

ВО ЖИВО: Потпишување договори со 34 училишта кои добија грантови од Фондот за иновации

пред 5 години
Информација од Фондот за иновации и технолошки развој

Во претселекција 455 домашни компании од повикот за комерцијализација на иновации

пред 5 години
Во тек е административната проверка на апликациите

Двојно зголемен интересот на компаниите за пари од Фондот за иновации (ВИДЕО)

пред 5 години
Економија

Мал е бројот на социјални претпријатија и бројот на вработени во нив

пред 5 години
Економија

Деспотовски: Две третини од компаниите што ги завршија проектите остваруваат приходи и веќе враќаат средства

пред 5 години
Економија

Анѓушев и Деспотовски ја посетија „Аквапоника“- микрокомпанија што применува иновации во земјоделството 

пред 5 години
Економија

Иновативните фирми со 15 проценти побрз раст во продажбата

пред 5 години
Економија

Интерес од компаниите за кофинансирани грантови за комерцијализација на иновации

пред 5 години
Економија

Средби меѓу македонски компании и потенцијални израелски инвеститори

пред 5 години
Во првото полугодие сме потрошиле 63 милиони евра за онлајн купување

Македонија на хартија подготвена за е-трговија, во пракса на претпоследно место во Европа

пред 6 години
Компаниите ќе доставуваат и изјава дека немаат носител на јавна функција во сопственичката структура

Еден милион евра за развивање нови бизниси

пред 6 години